15. dan - NEDELJA!


Končno lahko primerjave slovenske zabave s španskimi. Lahko povem, da se tu zabave začnejo, ko se pri nas, v Sloveniji, že končajo. Dobili smo se bolj pozno, se najprej družili pri prijatelju. Ker je imel eden od njih rojstni dan, se nas je nabralo kar okoli dvajset.  Na začetku sva bili edini punci, bilo je kar zanimivo, pogovarjali smo se, poslušali glasbo,..Povedali so nam par stvari, ki so značilne v Španiji, glede zabav. Že na začetku sva s Kristino dojeli, da se tu ljudje resnično znajo zabavat. Všeč mi je, ker večina rada pleše. Družba nama je bila všeč, saj so bili vsi zelo sproščeni in prijazni, v trenutku , ko se se začeli pogovarjati z nama, so naju sprejeli. Po dolgem druženju v stanovanju, smo odšli na zabavo. Ugotovili sva, da so tu zabave veliko bolj dražje, kot pri nas. Za navadno zabavo, z DJ v ozadju, sva odšteli 15 €. Ljudje so tu veliko bolj sproščeni, dejansko jih ne zanima mnenje drugih. Hitro se vživijo. Večina punc je bilo oblečeno isto, v kratke oprijete obleke. To mi ni bilo kaj preveč všeč, saj se mi je zdelo za tako preprosto zabavo, preveč izzivalno. V Španiji moraš precej bolj paziti, kako se obnašaš do ljudi, saj hitro postanejo agresivni. Veliko več je pretepov na zabavi, kot pri nas, vendar na srečo, tokrat nisva videli nobenega.
Opazila sem, da se lahko notri, v lokalu tudi kadi. Sicer se kakor pri nas tudi tu ne sme kaditi v zaprtih prostorih, vendar ker je lokal bolj ''v kotu'', se lahko. Že po 30 min je bil lokal zelo umazan, veliko smeti in ogorkov po tleh, veliko kozarcev po mizah, saj ni bilo nobenega, da bi jih pobral. Čisto nasprotje, kot pri nas.
Po zabavi sva prišli domov, odspali 6 ur, nato pa naju je poklical prijatelj, da naj gremo na sprehod. Z avtom smo se odpeljali do ''Cuidad universitaria'', kjer smo se ustavili v parku. Igrali smo se z Danielovim psom, po imenu Laser. Hodili smo po parku, kjer smo srečali njegovega prijatelja. Ta je ostal z nami in smo se podružili. Kasneje smo odšli še v picerijo, saj sva s Kristino hoteli probati še drugo picerijo, ki je v Madridu. Odšli smo do stanovanja, pojedli, se še malo podružili, nato je Daniel odšel domov, midva s Kristino pa spat.


Igranje v parku


''Hitro, en selfi!'', na poti do zabave.



                                                                                                                                                                                                       

Naš prijatelj Laser


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

14. Najbolj izkoriščen dan do zdaj

1. DAN - Postojna -> Verona -> Madrid

2. DAN - Prvi delovni dan