1. DAN - Postojna -> Verona -> Madrid

28. maj 2018

Ob sedmi uri zjutraj smo se z Nikolino dobile na avtobusni postaji Busko, pred šolo, kjer nas je prvo s kombijem pričakal gospod Matjaž in kjer smo se nato tudi poslovili od staršev. Prvo smo pri Simobilu pobrali profesorico Katarino Gospodarič in se odpravili proti Veroni. Z dvema postankoma smo se vozili približno tri ure in pol.
Ko smo prvo prispele na letališče, smo videle, da ure za check-in še ni navedena tako, da smo se še malo sprehodile naokoli letališče, šle na stranišče ipd. Že čez deset minut je bila napisana naša številka check-ina. Odšle smo tja, oddale prtljago in se napotile proti varnostnemu pregledu kjer je bilo nekaj nato razrešenih težav z ventolinom. Pogledat smo odšle tablo na kateri je pisalo številka izhoda, kjer smo tudi izvedele, da bo let imel eno uro zamude. In ker smo imele na voljo veliko časa smo se odločile, da bolj obsežno pregledamo ta del letališča na katerem smo obtičale. Profesorica je ostala v baru in brala časopis, me pa sva odšle po raznih trgovinah, ki so bile tam na razpolago. Ko smo se vsega naveličale sva tudi me odšle k profesorici. Ko je bil za to čas, smo se odpravile proti izhodu, kjer so nas natrpali v avtobus kateri nas je nato odpeljal do našega letala. Da smo vzleteli je trajalo kakih 15 minut, zaradi predstavitve varnostnih ukrepov in kar je tega. Let je bil kar miren, bilo je malo turbulence a nič hujšega. Trajalo je 2 uri 20 minut, da smo vendarle prispele do Madrida. 
Nato pa smo s presedanjem iz metroja na metro končno prispele do našega stanovanja, kjer je sledil rahel šok. Izvedele smo namreč, da v stanovanju nismo same, temveč, da si ga delimo še z dvema sostanovalcema - eden iz Kolumbije in ena iz Avstrije.
Nekaj stvari smo razpakirale, se stuširale, preoblekle in cele prerojene odšle ven, si ogledale en majhen delček ogromnega Madrida, nekaj spile in pojedle ter se nato kmalu vrnile v stanovanje. Spat smo se odpravile približno ob polnoči.


Držale pesti in molile, da bo vse v redu.


Malo slabši pogled z letala.


"Razgled".

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

14. Najbolj izkoriščen dan do zdaj

2. DAN - Prvi delovni dan